Reibekuchen

Reibekuchen zijn een klassiek Duits gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een soort aardappelpannenkoek die wordt geserveerd met appelmoes of andere zoete toppings. Het is een eenvoudig gerecht dat gemakkelijk thuis te maken is. Hieronder volgt een recept voor reibekuchen.

Ingrediënten:

– 2 grote aardappelen

– 2 eieren

– 2 eetlepels bloem

– 1 theelepel zout

– 2 eetlepels boter

– Appelmoes of andere zoete topping

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en rasp ze fijn.

2. Voeg de eieren, bloem, zout en boter toe en meng alles goed.

3. Verwarm een koekenpan en voeg wat boter toe.

4. Schep een kleine hoeveelheid van het aardappelmengsel in de pan en druk het aan tot het een platte pannenkoek is.

5. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin.

6. Serveer de reibekuchen met appelmoes of andere zoete topping.

Reibekuchen

Geef een reactie

Schuiven naar boven