Regenboog forel

Regenboogforel is een heerlijke vis die een geweldige smaak heeft. Het is een lekker, gezond en gemakkelijk te bereiden gerecht. In dit recept wordt de regenboogforel gebakken in een oven met een kruidige korst. De korst bestaat uit een mengsel van kruiden, knoflook, citroen en olijfolie. De vis wordt geserveerd met een frisse salade van komkommer, tomaat en rode ui. Dit is een heerlijk, gezond en eenvoudig te bereiden gerecht dat iedereen zal genieten.

Ingrediënten:

– 4 regenboogforellen
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel gedroogde basilicum

Voor de salade:

– 1 komkommer, in plakjes
– 1 tomaat, in plakjes
– 1 rode ui, in ringen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de regenboogforellen op een bakplaat en bestrijk ze met de knoflook, olijfolie, citroensap, zout, peper, paprikapoeder, oregano, tijm en basilicum.

3. Bak de regenboogforellen in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de vis gaar is.

4. Terwijl de vis bakt, maak je de salade. Meng de komkommer, tomaat en rode ui in een kom. Voeg de olijfolie, citroensap, zout en peper toe en meng alles goed.

5. Serveer de regenboogforel met de salade. Geniet ervan!

Regenboog forel

Geef een reactie

Schuiven naar boven