Ree

Ree met rode wijn is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid. Het is een klassieker die al eeuwenlang wordt geserveerd in veel Europese landen. Het is een makkelijk gerecht om te maken en het resultaat is een heerlijke, sappige ree met een heerlijke rode wijnsaus. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 1 ree (ongeveer 2 kg)

– 2 uien, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels boter

– 1 kop rode wijn

– 1 eetlepel tijm

– 1 eetlepel rozemarijn

– 1 eetlepel oregano

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 kopje kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verwarm de olijfolie en boter in een grote braadpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

3. Voeg de rode wijn toe en laat het mengsel koken tot de wijn is verminderd tot ongeveer de helft.

4. Voeg de tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper toe en roer goed.

5. Voeg de kippenbouillon toe en laat het mengsel koken tot het is verminderd tot ongeveer de helft.

6. Leg de ree in de braadpan en giet de saus erover.

7. Bak de ree in de oven gedurende ongeveer 1 uur en 15 minuten, of totdat de ree gaar is.

8. Serveer de ree met de saus en geniet ervan!

Ree

Geef een reactie

Schuiven naar boven