Red velvet

Red velvet is een heerlijke, romige taart die perfect is voor elke speciale gelegenheid. Deze taart is gemaakt met een rode chocoladecakelaag, gevuld met een romige roomkaasvulling en versierd met een glanzende rode glazuur. Het is een heerlijke traktatie die iedereen zal waarderen. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke Red Velvet Cake.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 kopje boter, op kamertemperatuur
– 1 1/2 kopjes suiker
– 2 eieren
– 1/2 kopje melk
– 2 eetlepels rode voedselkleurstof
– 1 theelepel vanille-extract
– 1/2 kopje roomkaas
– 1/2 kopje slagroom

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem.

2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder en zout.

3. In een andere kom, klop de boter en suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren toe en klop tot ze goed gemengd zijn.

4. Voeg de melk, voedselkleurstof en vanille-extract toe en klop tot alles goed gemengd is.

5. Voeg het bloemmengsel toe en klop tot alles goed gemengd is.

6. Giet het beslag in de cakevorm en bak gedurende 25-30 minuten. Laat afkoelen.

7. Meng de roomkaas en slagroom in een kom tot een gladde massa.

8. Bestrijk de afgekoelde cake met de roomkaasvulling.

9. Bestrijk de bovenkant van de cake met de rode glazuur.

10. Laat de cake afkoelen en serveer. Geniet ervan!

Red velvet

Geef een reactie

Schuiven naar boven