Red velvet taart

Red velvet taart is een heerlijke traktatie die je zowel als dessert als tussendoortje kunt eten. Het is een klassieke Amerikaanse taart die een rode kleur heeft en een romige, zoete smaak heeft. Deze taart is gemaakt met een combinatie van cacaopoeder, boter, suiker, eieren, melk en bloem. Het is een heerlijke taart die je gemakkelijk thuis kunt maken. Hieronder volgt het recept voor red velvet taart.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 2 eetlepels cacaopoeder
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 kopje boter, op kamertemperatuur
– 2 kopjes suiker
– 4 eieren
– 1 kopje melk
– 2 eetlepels rode voedselkleurstof

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout.

3. In een andere kom, klop de boter en suiker tot een luchtig mengsel.

4. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel.

5. Voeg de melk toe en klop tot een glad mengsel.

6. Voeg het bloemmengsel toe en klop tot een glad mengsel.

7. Voeg de rode voedselkleurstof toe en klop tot een glad mengsel.

8. Vet een taartvorm in en giet het beslag erin.

9. Bak de taart in de oven gedurende 30-35 minuten.

10. Laat de taart afkoelen en serveer.

Red velvet taart

Geef een reactie

Schuiven naar boven