Ratatouille

Ratatouille is een klassieke Franse stoofschotel die bestaat uit een mix van verschillende groenten. Het is een heerlijke, gezonde maaltijd die je gemakkelijk kunt maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt. Met deze recept kun je een heerlijke ratatouille maken die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 2 grote uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 courgettes, in blokjes gesneden

– 2 aubergines, in blokjes gesneden

– 2 rode paprika’s, in blokjes gesneden

– 2 blikken tomatenblokjes

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde basilicum

– 1 theelepel gedroogde tijm

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook gedurende 5 minuten totdat de ui zacht is.

3. Voeg de courgette, aubergine, paprika, tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, tijm, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

4. Zet de ovenschaal in de oven en bak de ratatouille gedurende 30 minuten.

5. Serveer de ratatouille warm met een salade of brood.

Ratatouille

Geef een reactie

Schuiven naar boven