Ratatouille oven

Ratatouille oven is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieke Franse ovenschotel die bestaat uit een mix van verschillende groenten, zoals aubergine, courgette, paprika, ui en tomaat. Deze groenten worden geserveerd met een knapperige korst van broodkruimels en kaas. Het is een perfecte maaltijd voor een gezellige avond met vrienden of familie.

Ingrediënten:

– 2 aubergines, in blokjes
– 2 courgettes, in blokjes
– 2 paprika’s, in blokjes
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje broodkruimels
– 1/2 kopje geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de aubergine, courgette, paprika, ui, knoflook en tomaten in een grote kom. Voeg de olijfolie, oregano, basilicum, tijm, zout en peper toe en meng alles goed.

3. Verdeel het groentemengsel over een ovenschaal.

4. Bestrooi met de broodkruimels en geraspte kaas.

5. Bak de ratatouille in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de groenten gaar zijn.

6. Serveer de ratatouille oven met een frisse salade.

Ratatouille oven

Geef een reactie

Schuiven naar boven