Rapen

Rapen zijn een heerlijke wintergroente die veel voedingsstoffen bevatten. Ze zijn lekker zoet en hebben een unieke smaak. In dit recept maken we een heerlijke rapenpuree met knoflook en kruiden. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 500 gram rapen
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Schil de rapen en snijd ze in kleine stukjes.

2. Breng een pan met water aan de kook en voeg de rapen toe. Kook de rapen ongeveer 10 minuten.

3. Giet de rapen af en voeg de knoflook, olijfolie, komijn, kurkuma, zout en peper toe.

4. Pureer de rapen met een staafmixer tot een gladde puree.

5. Serveer de rapenpuree warm.

Rapen

Geef een reactie

Schuiven naar boven