Ragu

Ragu is een heerlijke Italiaanse saus die vaak wordt geserveerd met pasta. Het is een saus gemaakt van gehakt, tomaten, wijn, kruiden en groenten. Het is een heerlijke maaltijd die gemakkelijk te maken is en een geweldige manier om de smaken van Italië in je keuken te brengen. Hier is een recept voor een heerlijke ragu.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 blikken tomatenblokjes
– 1/2 kopje rode wijn
– 1/4 kopje olijfolie
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg het gehakt toe en bak tot het gaar is.

4. Voeg de tomatenblokjes, wijn, oregano, basilicum, tijm, zout en peper toe en roer goed.

5. Breng aan de kook en laat het op laag vuur sudderen tot de saus dik is.

6. Serveer met pasta of over gebakken aardappelen.

Ragu

Geef een reactie

Schuiven naar boven