Ragù bolognese

Ragù Bolognese is een klassieke Italiaanse saus die wordt geserveerd met pasta. Het is een rijke saus die wordt gemaakt met gehakt, tomaten, wortelen, uien, knoflook, wijn en kruiden. Het is een heerlijke saus die je kunt serveren met verschillende soorten pasta. Hieronder volgt een recept voor Ragù Bolognese.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 wortels, geraspt
– 2 blikken tomatenblokjes
– 1 glas rode wijn
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel tijm
– Olijfolie
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt op middelhoog vuur tot het gaar is.

2. Voeg de uien, knoflook, wortels en tomatenblokjes toe en bak alles nog een paar minuten.

3. Voeg de rode wijn, tomatenpuree, oregano, basilicum en tijm toe en breng het geheel aan de kook.

4. Laat de saus op laag vuur sudderen tot de saus dikker wordt. Roer af en toe.

5. Breng de saus op smaak met zout en peper.

6. Serveer de Ragù Bolognese met pasta naar keuze.

Ragù bolognese

Geef een reactie

Schuiven naar boven