Rabarber koken

Rabarber is een heerlijke, zoete en sappige vrucht die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke rabarbercake kunt maken. Deze cake is licht, luchtig en heerlijk zoet. Het is een perfecte traktatie voor een zonnige zomerdag.

Ingrediënten:

– 250 gram rabarber
– 150 gram suiker
– 2 eieren
– 150 gram bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 100 gram boter
– 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Was de rabarber en snijd deze in kleine stukjes.

3. Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

4. Voeg de bloem, bakpoeder en boter toe en meng alles goed.

5. Voeg de rabarber en vanille extract toe en meng alles goed.

6. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

7. Bak de cake in de oven gedurende 30-35 minuten.

8. Laat de cake afkoelen en serveer met poedersuiker.

Eet smakelijk!

Rabarber koken

Geef een reactie

Schuiven naar boven