Raapstelen stamppot

Raapstelen stamppot is een heerlijk, traditioneel Nederlands gerecht dat een lekkere combinatie van smaken en texturen biedt. Het is een eenvoudig gerecht dat gemakkelijk te maken is en dat een heerlijke maaltijd voor het hele gezin kan zijn. In dit recept worden de raapstelen gecombineerd met aardappelen, uien en spek om een heerlijke stamppot te maken.

Ingrediënten:

– 1 kilo aardappelen, geschild en in stukken gesneden

– 500 gram raapstelen, gewassen en in stukken gesneden

– 2 uien, gesnipperd

– 200 gram spek, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 1 liter kippenbouillon

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de aardappelen, raapstelen, uien en spek in een ovenschaal.

3. Voeg de boter toe en meng alles goed.

4. Bestrooi met bloem en zout en peper naar smaak.

5. Voeg de kippenbouillon toe en meng alles goed.

6. Zet de ovenschaal in de oven en bak gedurende 30 minuten.

7. Haal de ovenschaal uit de oven en pureer de inhoud met een staafmixer.

8. Breng de stamppot op smaak met zout en peper.

9. Serveer de stamppot warm.

Raapstelen stamppot

Geef een reactie

Schuiven naar boven