Quinoa salade

Quinoa salade is een heerlijke, gezonde en veelzijdige maaltijd. Het is een perfecte optie voor een snelle lunch of een lichte avondmaaltijd. Quinoa is een vezelrijke, glutenvrije graansoort die rijk is aan eiwitten en vezels. Door de veelzijdigheid aan ingrediënten die je kunt toevoegen, is er voor ieder wat wils. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke quinoa salade.

Ingrediënten:

– 1 kop quinoa
– 2 kopjes water
– 1/2 kopje gedroogde cranberry’s
– 1/2 kopje gehakte walnoten
– 1/2 kopje gesneden rode ui
– 1/2 kopje gesneden wortel
– 1/2 kopje gesneden paprika
– 1/4 kopje olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.

2. Meng in een grote kom de cranberry’s, walnoten, rode ui, wortel, paprika, olijfolie, citroensap, knoflookpoeder, zout en peper.

3. Voeg de afgekoelde quinoa toe en meng alles goed.

4. Serveer de salade op kamertemperatuur of koud.

Eet smakelijk!

Quinoa salade

Geef een reactie

Schuiven naar boven