Quichedeeg

Quiche is een heerlijk gerecht dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. Het is een perfecte maaltijd voor een brunch of een licht diner. Het basisrecept voor quiche begint met het maken van het deeg. Hieronder volgt een recept voor quichedeeg dat je kunt gebruiken voor een heerlijke quiche.

Ingrediënten:

– 200 gram bloem

– 100 gram koude boter

– 2 eetlepels koud water

– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem en het zout in een kom.

2. Voeg de koude boter toe en kneed het deeg met je handen tot het een kruimelig deeg wordt.

3. Voeg het koude water toe en kneed het deeg tot het een soepel deeg wordt.

4. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minstens een half uur rusten in de koelkast.

5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.

6. Leg het deeg in een quichevorm en prik het deeg met een vork.

7. Bak het deeg in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende 15 minuten.

8. Haal het deeg uit de oven en laat het afkoelen.

9. Vul het deeg met je favoriete quichevulling en bak de quiche verder in de oven.

Et voilà, je hebt een heerlijk quichedeeg gemaakt! Geniet ervan!

Quichedeeg

Geef een reactie

Schuiven naar boven