Quiche vegetarisch

Quiche is een heerlijk gerecht dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept maken we een vegetarische quiche met een knapperige bodem en een heerlijke vulling van groenten. Het is een perfecte maaltijd voor een zondagse lunch of een avondmaaltijd.

Ingrediënten:

– 200 gram bloem
– 100 gram koude boter
– 2 eetlepels koud water
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 paprika, in kleine stukjes
– 200 gram champignons, in plakjes
– 200 gram spinazie
– 4 eieren
– 200 ml slagroom
– 100 gram geraspte kaas
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem en de boter in een kom tot een kruimelig mengsel. Voeg het koude water toe en kneed het deeg tot een bal. Rol het deeg uit en bekleed een quichevorm met het deeg. Prik het deeg met een vork en bak het in de oven voor 15 minuten.

3. Verwarm een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de paprika, champignons en spinazie toe en bak het geheel 5 minuten.

4. Klop de eieren, slagroom, kaas, zout en peper in een kom.

5. Verdeel de groenten over de quichevorm en giet het eimengsel erover.

6. Bak de quiche in de oven voor 30 minuten.

7. Serveer de quiche warm of koud.

Quiche vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven