Kruimeldeeg

Kruimeldeeg is een heerlijk en makkelijk te maken deeg dat gebruikt kan worden voor allerlei soorten gebak. Het is een veelzijdig deeg dat gebruikt kan worden voor taarten, koekjes, taartbodems en andere zoete lekkernijen. In dit recept leer je hoe je zelf kruimeldeeg kunt maken.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 125 gram koude boter

– 50 gram suiker

– 1 theelepel zout

– 2 eetlepels koud water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de bloem, suiker en zout in een kom en meng goed.

3. Voeg de koude boter toe en kneed het deeg met je handen totdat het een kruimelig deeg wordt.

4. Voeg het koude water toe en kneed het deeg nogmaals totdat het een soepel deeg wordt.

5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en leg het deeg in de vorm die je wilt.

6. Bak het deeg in de oven gedurende 20-25 minuten totdat het goudbruin is.

7. Laat het deeg afkoelen en geniet van je zelfgemaakte kruimeldeeg!

Kruimeldeeg

Geef een reactie

Schuiven naar boven