Quiche lorraine

Quiche lorraine is een klassieke Franse taart die bestaat uit een korst van deeg gevuld met een mengsel van eieren, room, spek en kaas. Het is een heerlijke maaltijd die perfect is voor een brunch of lunch. In dit recept leer je hoe je een heerlijke quiche lorraine kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 kant-en-klaar deeg voor taartbodem

– 4 eieren

– 1/2 kopje room

– 1/2 kopje geraspte kaas

– 4 plakjes bacon, gekookt en in kleine stukjes gesneden

– 1/4 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/4 theelepel nootmuskaat

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 375 graden Fahrenheit.

2. Vet een 9-inch taartvorm in met boter.

3. Rol het deeg uit en leg het in de taartvorm. Prik het deeg met een vork.

4. Bak het deeg in de oven gedurende 10 minuten.

5. Klop de eieren in een kom en voeg de room, kaas, bacon, zout, peper en nootmuskaat toe. Roer alles goed door elkaar.

6. Giet het eimengsel in de taartvorm.

7. Bak de quiche in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de quiche gaar is.

8. Laat de quiche afkoelen voordat je hem serveert.

Eet smakelijk!

Quiche lorraine

Geef een reactie

Schuiven naar boven