Quesadilla vegetarisch

Quesadilla’s zijn een heerlijke Mexicaanse snack die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze vegetarische quesadilla’s zijn gevuld met een heerlijke mix van groenten, kaas en kruiden. Ze zijn perfect als lunch of als snack.

Ingrediënten:

– 2 tortilla’s
– 1/2 kopje geraspte kaas
– 1/2 kopje gesneden paprika
– 1/2 kopje gesneden ui
– 1/4 kopje gesneden champignons
– 1/4 kopje gesneden tomaten
– 1/4 kopje maïs
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel chili poeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui, paprika, champignons, tomaten en maïs toe. Bak de groenten op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.

3. Voeg de knoflookpoeder, chili poeder, komijnpoeder, oregano, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

4. Leg een tortilla op een bakplaat en verdeel de groenten over de tortilla. Bestrooi met de geraspte kaas.

5. Leg de andere tortilla erbovenop en druk de randen aan.

6. Bak de quesadilla in de oven gedurende 10-15 minuten, of totdat de kaas gesmolten is en de tortilla’s goudbruin zijn.

7. Serveer de quesadilla warm met guacamole, salsa of crème fraîche.

Quesadilla vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven