Quesadilla gehakt

Quesadilla gehakt is een heerlijke Mexicaanse maaltijd die je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. Deze quesadilla gehakt is gevuld met gehakt, kaas, uien, paprika’s en jalapeños. Het is een heerlijke combinatie van smaken die je zeker zult waarderen. Hier is hoe je het kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
– 1 gele paprika, in kleine stukjes gesneden
– 2 jalapeños, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel cayennepeper
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 8 tortilla’s
– 2 kopjes geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

3. Voeg de ui, paprika’s, jalapeños, knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, oregano, cayennepeper, zout en peper toe en bak alles nog een paar minuten.

4. Verdeel het gehaktmengsel over de tortilla’s en bestrooi met de geraspte kaas.

5. Leg de quesadilla’s op een bakplaat en bak ze in de oven gedurende 10-15 minuten, of totdat de kaas gesmolten is en de tortilla’s goudbruin zijn.

6. Serveer de quesadilla’s met guacamole, salsa of crème fraîche.

Quesadilla gehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven