Puntpaprika soep

Puntpaprika soep is een heerlijke, kleurrijke en smaakvolle soep die eenvoudig te maken is. Het is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond. De soep is gevuld met verse puntpaprika’s, uien, knoflook, tomaten en kruiden. Het is een heerlijke, gezonde en voedzame maaltijd die je hele gezin zal waarderen. Hieronder volgt het recept voor puntpaprika soep.

Ingrediënten:

– 2 grote puntpaprika’s, in blokjes gesneden
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkumapoeder
– 1 theelepel zout
– 2 liter kippenbouillon
– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

2. Voeg de tomaten, paprika’s, laurierblaadjes, paprikapoeder, komijnpoeder, kurkumapoeder en zout toe en roer goed door.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

4. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

5. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met een staafmixer.

6. Breng de soep op smaak met zout en peper.

7. Serveer de soep met wat vers brood.

Eet smakelijk!

Puntpaprika soep

Geef een reactie

Schuiven naar boven