Pulled pork is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een gerecht dat je met veel verschillende ingrediënten kunt variëren, waardoor het een lekker en veelzijdig gerecht is. In dit recept gebruiken we een combinatie van kruiden, specerijen en sauzen om een heerlijke pulled pork te maken.
Ingrediënten:
– 1 kg varkensschouder
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel uienpoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/4 kopje appelazijn
– 1/4 kopje tomatenpuree
– 1/4 kopje honing
– 1/4 kopje Worcestershire saus
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
2. Leg de varkensschouder in een ovenschaal en bestrijk deze met de olijfolie.
3. Meng alle kruiden en specerijen in een kom en strooi deze over de varkensschouder.
4. Meng de appelazijn, tomatenpuree, honing en Worcestershire saus in een kom en giet dit over de varkensschouder.
5. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet deze in de oven.
6. Laat de varkensschouder 2 uur lang garen in de oven.
7. Haal de varkensschouder uit de oven en verwijder het aluminiumfolie.
8. Gebruik twee vorken om de varkensschouder in kleine stukjes te trekken.
9. Serveer de pulled pork met een salade of gebakken aardappelen.