Pulled jackfruit

Pulled jackfruit is een heerlijke veganistische optie voor pulled pork. Het is een smakelijke, vezelrijke en gezonde manier om je maaltijd te verrijken. Het is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke, smaakvolle smaak. Hieronder volgt een recept voor pulled jackfruit.

Ingrediënten:

– 1 blik jackfruit in water
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kopje tomatenpuree
– 1/2 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Giet de jackfruit af en verwijder de harde stukken.

3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui toe. Bak de ui totdat deze zacht is.

4. Voeg de knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma, oregano, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de tomatenpuree en het water toe en roer goed.

6. Voeg de jackfruit toe en roer goed.

7. Breng aan de kook en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

8. Verdeel het geheel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de jackfruit gedurende 20 minuten.

9. Haal de schaal uit de oven en gebruik twee vorken om de jackfruit in reepjes te trekken.

10. Serveer de pulled jackfruit met je favoriete bijgerechten.

Pulled jackfruit

Geef een reactie

Schuiven naar boven