Pretzel

Pretzels zijn een heerlijk knapperig en zoutig snack dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een geweldige manier om je dagelijkse portie zout te krijgen, maar ook om je maaltijd een lekkere crunch te geven. In dit recept leer je hoe je zelf pretzels kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 eetlepels olie

– 2 eetlepels gedroogde gist

– 300 ml warm water

– 2 eetlepels zout

– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, suiker, bakpoeder en olie in een kom.

2. Voeg de gist toe en meng het geheel goed.

3. Voeg het warme water toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.

4. Laat het deeg 30 minuten rusten.

5. Verdeel het deeg in 8 stukken en rol elk stuk uit tot een lange streng.

6. Vorm de strengen tot een pretzelvorm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Bestrijk de pretzels met een mengsel van boter en zout.

8. Bak de pretzels in een oven van 200 graden Celsius gedurende 15-20 minuten.

9. Laat de pretzels afkoelen en geniet ervan!

Pretzel

Geef een reactie

Schuiven naar boven