Poutine

Poutine is een Canadese klassieker die bestaat uit gefrituurde aardappelen, kaas en jus. Het is een heerlijke snack die je gemakkelijk thuis kunt maken. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke poutine kunt maken met kaas en jus.

Ingrediënten:

– 2 pond aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 2 kopjes geraspte kaas

– 1 kopje jus

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 400 graden Fahrenheit.

2. Leg de aardappelblokjes op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Rooster de aardappelblokjes in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

3. Verwarm de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer totdat het een glad mengsel is.

4. Voeg de jus toe en roer totdat het een glad mengsel is.

5. Voeg de zout, peper, knoflookpoeder en paprikapoeder toe en roer totdat alles goed gemengd is.

6. Voeg de geraspte kaas toe en roer totdat de kaas gesmolten is.

7. Voeg de geroosterde aardappelblokjes toe en roer totdat alles goed gemengd is.

8. Verdeel de poutine over 4 borden en serveer direct.

Poutine

Geef een reactie

Schuiven naar boven