Poussin

Poussin is een kleine kip die vaak wordt gebruikt in Franse gerechten. Het is een heerlijk gerecht dat gemakkelijk te bereiden is en een geweldige manier om een klassieke Franse maaltijd te maken. In dit recept wordt de poussin gebakken met knoflook, citroen en tijm, waardoor het een heerlijke smaak krijgt. Het is een gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid of gewoon voor een lekkere maaltijd.

Ingrediënten:

– 2 poussins
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 citroen, in partjes
– 1 theelepel tijm
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de poussins in een ovenschaal en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Bestrooi de poussins met zout en peper naar smaak.

4. Voeg de knoflook, citroen en tijm toe aan de ovenschaal en meng alles goed.

5. Bak de poussins in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat de kip gaar is.

6. Serveer de poussin met de knoflook, citroen en tijm. Geniet ervan!

Poussin

Geef een reactie

Schuiven naar boven