Potje schorseneren

Potje schorseneren is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker uit de Nederlandse keuken en een echte aanrader voor iedereen die van een smaakvolle maaltijd houdt. In dit recept gebruiken we schorseneren, uien, knoflook, wortelen, aardappelen, roomboter, bouillon en kruiden om een heerlijk potje schorseneren te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram schorseneren
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 wortelen, in plakjes
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 eetlepels roomboter
– 1 liter groentebouillon
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de schorseneren, uien, knoflook, wortelen en aardappelen in een ovenschaal.

3. Voeg de roomboter, bouillon, tijm, rozemarijn, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.

4. Zet de ovenschaal in de oven en bak de schorseneren in ongeveer 45 minuten gaar.

5. Serveer het potje schorseneren met wat extra kruiden en een frisse salade.

Potje schorseneren

Geef een reactie

Schuiven naar boven