Portobello oven

Portobello ovenschotel is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met familie of vrienden. Het is een eenvoudig gerecht dat je kunt maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. De portobello ovenschotel is een heerlijke combinatie van smaken en texturen die je zeker zal waarderen.

Ingrediënten:

– 4 portobello paddenstoelen

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde basilicum

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kopje geraspte kaas

– 1/4 kopje geroosterde pijnboompitten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verwijder de steel van de portobello paddenstoelen en snijd ze in plakjes.

3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

4. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer goed. Laat het mengsel 5 minuten koken.

5. Leg de plakjes portobello in een ovenschaal en giet het tomatenmengsel erover.

6. Bestrooi met de geraspte kaas en de geroosterde pijnboompitten.

7. Bak de ovenschotel in de oven gedurende 20 minuten.

8. Serveer de ovenschotel warm met een salade.

Portobello oven

Geef een reactie

Schuiven naar boven