Pork belly

Pork belly is een heerlijk stuk vlees dat je op verschillende manieren kunt bereiden. Het is een veelzijdig stuk vlees dat je kunt koken, grillen, roosteren of zelfs braden. In dit recept laten we je zien hoe je pork belly kunt braden met een heerlijke kruidige marinade. Het resultaat is een sappig, smaakvol stuk vlees dat je met veel verschillende gerechten kunt combineren.

Ingrediënten:

– 1 kg pork belly
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels knoflookpoeder
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 2 eetlepels komijnpoeder
– 2 eetlepels korianderpoeder
– 2 eetlepels zout
– 2 eetlepels peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de pork belly op een bakplaat en bestrijk het vlees met de olijfolie.

3. Meng alle kruiden in een kom en bestrooi het vlees hiermee.

4. Bak de pork belly in de oven gedurende 30 minuten.

5. Draai de pork belly om en bak nog eens 30 minuten.

6. Haal de pork belly uit de oven en laat het vlees 10 minuten rusten.

7. Snijd de pork belly in plakken en serveer met je favoriete bijgerechten.

Pork belly

Geef een reactie

Schuiven naar boven