Pompoentaart

Pompoentaart is een heerlijke, zoete en smaakvolle taart die perfect is voor elke gelegenheid. Het is een heerlijke combinatie van zoete pompoen, kruidige specerijen en een knapperige korst. Deze pompoentaart is een geweldige manier om de herfst te vieren en is een geweldige toevoeging aan elke maaltijd. Hieronder volgt het recept voor pompoentaart.

Ingredi├źnten:

– 2 kopjes gepureerde pompoen
– 1 kopje suiker
– 1 theelepel kaneel
– 1/2 theelepel nootmuskaat
– 1/4 theelepel zout
– 1/4 theelepel gemalen gember
– 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
– 1/4 theelepel gemalen kardemom
– 2 eieren
– 1/2 kopje boter, gesmolten
– 1 kopje bloem
– 1 theelepel bakpoeder

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

2. Meng de gepureerde pompoen, suiker, kaneel, nootmuskaat, zout, gember, kruidnagel en kardemom in een grote kom.

3. Voeg de eieren toe en meng goed.

4. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed.

5. Voeg de bloem en bakpoeder toe en meng tot een glad deeg.

6. Vet een taartvorm in en giet het deeg erin.

7. Bak de taart in de oven gedurende 40-45 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt.

8. Laat de taart afkoelen voordat je hem aansnijdt en serveert.

Geniet van je heerlijke pompoentaart!

Pompoentaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven