Pompoensoep simpel

Pompoensoep is een heerlijke, voedzame en eenvoudige maaltijd. Het is een geweldige manier om de herfst te vieren en te genieten van de smaken van de seizoensgebonden groenten. Met dit recept kun je een heerlijke, simpele pompoensoep maken die je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 1 grote pompoen, geschild en in stukken gesneden
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 laurierblaadjes
– 2 lente-uitjes, gehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 liter groentebouillon
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de pompoenstukken op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Rooster de pompoenstukken in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze gaar zijn.

3. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, laurierblaadjes en lente-uitjes toe en bak gedurende 5 minuten.

4. Voeg de geroosterde pompoenstukken, groentebouillon, kurkuma, komijn, paprikapoeder, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat het gedurende 15-20 minuten zachtjes koken.

5. Pureer de soep met een staafmixer totdat het een gladde consistentie heeft.

6. Serveer de soep met wat extra lente-uitjes en wat versgebakken brood. Geniet ervan!

Pompoensoep simpel

Geef een reactie

Schuiven naar boven