Pompoensoep maken

Pompoensoep is een heerlijke, voedzame en veelzijdige maaltijd. Het is een geweldige manier om de herfst te vieren en te genieten van de smaken van de seizoensgebonden groenten. Met deze recept kun je een heerlijke pompoensoep maken die je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 1 grote pompoen, geschild en in stukken gesneden
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 liter groentebouillon
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje room

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de pompoenstukken op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Rooster de pompoenstukken in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze zacht zijn.

3. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak gedurende 5 minuten.

4. Voeg de geroosterde pompoenstukken, groentebouillon, kurkuma, komijn, paprikapoeder, zout en peper toe aan de pan. Breng aan de kook en laat het gedurende 15 minuten zachtjes koken.

5. Pureer de soep met een staafmixer totdat het een gladde consistentie heeft. Voeg de room toe en roer goed door.

6. Breng de soep op smaak met extra zout en peper.

7. Serveer de soep met een stukje brood of crackers. Geniet ervan!

Pompoensoep maken

Geef een reactie

Schuiven naar boven