Pompoenrisotto

Pompoenrisotto is een heerlijk, comfortabel gerecht dat perfect is voor een koude herfstdag. Het is een heerlijke combinatie van kruidige pompoen, knapperige groenten en romige rijst. Deze pompoenrisotto is een eenvoudig te maken gerecht dat zeker een hit zal zijn bij je gasten.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 kopje Arborio rijst

– 1 kopje pompoenpuree

– 4 kopjes kippenbouillon

– 1/2 theelepel gedroogde tijm

– 1/2 theelepel gedroogde oregano

– 1/2 theelepel gedroogde basilicum

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas

– 1/2 kopje geroosterde pompoenpitten

– 1/4 kopje fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

2. Voeg de rijst toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de pompoenpuree, kippenbouillon, tijm, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer goed.

4. Breng aan de kook en laat het geheel zachtjes koken tot de rijst gaar is, ongeveer 20 minuten.

5. Voeg de Parmezaanse kaas, pompoenpitten en peterselie toe en roer goed.

6. Serveer de pompoenrisotto warm met extra Parmezaanse kaas en peterselie.

Pompoenrisotto

Geef een reactie

Schuiven naar boven