Pompoenpitten

Pompoenpitten zijn een heerlijke snack die je gemakkelijk thuis kunt maken. Ze zijn lekker knapperig, hebben een heerlijke nootachtige smaak en zijn een gezonde bron van vezels, eiwitten en mineralen. In dit recept leer je hoe je pompoenpitten kunt maken met een kruidige, zoete smaak. Je kunt de pompoenpitten als snack eten of als topping op salades, soepen en andere gerechten.

Ingrediënten:

– 500 gram pompoenpitten

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel gerookte paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel suiker

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde basilicum

– 1 theelepel gedroogde peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de pompoenpitten in een kom en voeg de olijfolie toe. Meng goed.

3. Voeg de kaneel, gerookte paprikapoeder, zout, suiker, knoflookpoeder, oregano, basilicum en peterselie toe. Meng goed.

4. Leg de pompoenpitten op een bakplaat en zet deze in de oven. Bak de pompoenpitten gedurende 20-25 minuten, of tot ze knapperig en goudbruin zijn.

5. Haal de pompoenpitten uit de oven en laat ze afkoelen.

6. Serveer de pompoenpitten als snack of als topping op salades, soepen en andere gerechten. Geniet ervan!

Pompoenpitten

Geef een reactie

Schuiven naar boven