Pompoenbrood

Pompoenbrood is een heerlijk, zoet brood dat perfect is voor de herfst. Het is gemaakt met pompoenpuree, kaneel, nootmuskaat en andere kruiden. Het is een heerlijk, gezond en voedzaam brood dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Hieronder volgt het recept voor pompoenbrood.

Ingrediënten:

– 3 kopjes bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel kaneel
– 1/2 theelepel nootmuskaat
– 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
– 1/4 theelepel gemalen gember
– 1/2 kopje suiker
– 1/2 kopje bruine suiker
– 1/2 kopje zonnebloemolie
– 2 eieren
– 1 kopje pompoenpuree

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

2. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, zout, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en gember.

3. Voeg in een andere kom de suiker, bruine suiker, zonnebloemolie, eieren en pompoenpuree toe en mix het tot een glad mengsel.

4. Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel en mix het tot een glad deeg.

5. Vet een broodvorm in en giet het deeg erin.

6. Bak het brood in de oven gedurende 45 minuten.

7. Laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt.

Geniet van je heerlijke pompoenbrood!

Pompoenbrood

Geef een reactie

Schuiven naar boven