Pompoen pasta

Pompoenpasta is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte combinatie van smaken en texturen, met de zoete smaak van pompoen, de knapperige groenten en de zachte pasta. Met deze simpele stappen kun je een heerlijke pompoenpasta maken die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 500 gram pasta
– 500 gram pompoen, in blokjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de pompoenblokjes toe en bak deze 5 minuten.

4. Voeg de oregano, basilicum, zout en peper toe en roer goed.

5. Voeg de gekookte pasta toe en roer goed.

6. Verwarm de pompoenpasta nog 2 minuten en voeg de Parmezaanse kaas toe.

7. Serveer de pompoenpasta direct.

Pompoen pasta

Geef een reactie

Schuiven naar boven