Pomodorisoep

Pomodorisoep is een heerlijke, zonnige soep die perfect is voor een warme zomerdag. Deze soep is gemaakt met verse tomaten, knoflook, ui en kruiden. Het is een heerlijke, smaakvolle soep die je gemakkelijk thuis kunt maken. Hieronder volgt het recept voor pomodorisoep.

Ingrediënten:

– 2 grote tomaten, in stukjes gesneden

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde basilicum

– 1 theelepel gedroogde peterselie

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 2 koppen kippenbouillon

– 1/2 kopje slagroom

– 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

2. Voeg de tomaten, oregano, basilicum, peterselie, zout en peper toe en roer goed.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel 10 minuten koken.

4. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.

5. Voeg de slagroom toe en roer goed.

6. Breng de soep op smaak met zout en peper.

7. Serveer de soep met wat geraspte Parmezaanse kaas.

Geniet van je pomodorisoep!

Pomodorisoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven