Pom

Pompoen is een veelzijdige groente die in veel verschillende gerechten kan worden gebruikt. Het is een heerlijke en gezonde manier om je maaltijd te verrijken. In dit recept maken we een heerlijke pompoensoep met een knapperige topping van geroosterde pompoenpitten. De soep is makkelijk te maken en heeft een heerlijke, romige smaak.

Ingrediënten:

– 1 grote pompoen, geschild en in stukken gesneden
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 laurierblaadjes
– 2 lente-uitjes, gehakt
– 2 theelepels komijnpoeder
– 2 theelepels paprikapoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 liter groentebouillon
– Olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de pompoenstukken op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met zout en peper. Rooster de pompoen in de oven gedurende 25 minuten.

3. Verwarm een grote soeppan op middelhoog vuur en voeg olijfolie toe. Voeg de ui, knoflook, laurierblaadjes, lente-uitjes, komijnpoeder, paprikapoeder en kurkuma toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten.

4. Voeg de geroosterde pompoen toe en roer goed door. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep gedurende 20 minuten zachtjes koken.

5. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper.

6. Verdeel de soep over kommen en garneer met geroosterde pompoenpitten. Serveer direct.

Pom

Geef een reactie

Schuiven naar boven