Poffertje

Poffertjes zijn een heerlijk Nederlands gebak dat al eeuwenlang wordt gegeten. Ze zijn licht, luchtig en heerlijk zoet. In dit recept leer je hoe je zelf poffertjes kunt maken. Met de juiste ingrediënten en de juiste technieken kun je de perfecte poffertjes maken.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 eetlepels suiker

– 1 theelepel zout

– 2 eieren

– 250 ml melk

– 50 gram boter

– Poffertjespan

Bereidingswijze:

1. Verwarm de melk en boter in een pannetje tot de boter gesmolten is.

2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, suiker en zout.

3. Voeg de eieren toe en meng goed.

4. Voeg de melk en boter toe en meng tot een glad beslag.

5. Verwarm de poffertjespan en vet deze in met wat boter.

6. Schep met een lepel het beslag in de pan en bak de poffertjes aan beide kanten goudbruin.

7. Serveer de poffertjes met poedersuiker en stroop.

Eet smakelijk!

Poffertje

Geef een reactie

Schuiven naar boven