Plukbrood

Plukbrood is een heerlijk en eenvoudig te maken brood dat je kunt serveren als ontbijt, lunch of snack. Het is een traditioneel Deens gerecht dat bestaat uit een deeg gemaakt van bloem, boter, suiker, melk en eieren. Het deeg wordt vervolgens in kleine stukjes gesneden en gebakken tot heerlijk knapperig brood. Hieronder volgt een recept voor plukbrood dat je gemakkelijk thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 250 gram boter
– 100 gram suiker
– 2 eieren
– 250 ml melk
– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, boter, suiker, eieren, melk en zout in een kom tot een glad deeg.

3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 1 cm.

4. Snijd het deeg in kleine stukjes van ongeveer 2 cm.

5. Leg de stukjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

6. Bak het plukbrood in de oven gedurende 15-20 minuten tot het goudbruin is.

7. Laat het plukbrood afkoelen en serveer het warm.

Plukbrood

Geef een reactie

Schuiven naar boven