Platbrood

Platbrood is een heerlijk en makkelijk te maken brood dat je kunt eten als ontbijt, lunch of snack. Het is een traditioneel brood dat al eeuwenlang wordt gemaakt in veel landen. In dit recept leer je hoe je platbrood kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 2 eetlepels olie

– 2 theelepels gist

– 300 ml lauw water

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, suiker en olie in een kom.

2. Voeg de gist toe en meng het goed.

3. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot het glad en elastisch is.

4. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen.

5. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en rol het uit tot een dunne plak.

6. Leg de plakken op een met bloem bestoven bakplaat.

7. Bak het platbrood in een oven op 200 graden Celsius gedurende ongeveer 20 minuten.

8. Haal het platbrood uit de oven en laat het afkoelen.

9. Serveer het platbrood warm of koud.

Geniet van je heerlijke platbrood!

Platbrood

Geef een reactie

Schuiven naar boven