Plaattaart

Plaattaart is een heerlijk en makkelijk te maken gerecht. Het is een lekkere manier om een maaltijd te maken met ingrediënten die je al in huis hebt. Deze plaattaart is een heerlijke combinatie van kaas, ham, tomaat en ui. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke dag.

Ingrediënten:

– 2 plakjes bladerdeeg
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 100 gram geraspte kaas
– 100 gram ham, in blokjes gesneden
– 1 eetlepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Vet een ovenschaal in met olijfolie.

3. Leg een plakje bladerdeeg in de ovenschaal en druk het aan de randen goed aan.

4. Verdeel de ui, tomaat, kaas, ham en oregano over het bladerdeeg.

5. Bestrooi met zout en peper naar smaak.

6. Leg het tweede plakje bladerdeeg over de vulling en druk de randen goed aan.

7. Bestrijk de bovenkant met olijfolie.

8. Bak de plaattaart in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

9. Laat de plaattaart afkoelen en serveer warm.

Plaattaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven