Pizzabrood

Pizzabrood is een heerlijk en gemakkelijk te maken snack. Het is een perfecte snack voor een avondje thuis of als tussendoortje. Met dit recept kun je een heerlijk knapperig pizzabrood maken dat je helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 2 theelepels gedroogde gist

– 2 eetlepels olijfolie

– 300 ml lauw water

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 2 eetlepels oregano

– 2 eetlepels geraspte kaas

– 2 eetlepels gesneden olijven

– 2 eetlepels gesneden paprika

– 2 eetlepels gesneden ui

– 2 eetlepels gesneden champignons

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de bloem, zout, suiker en gist in een kom en meng goed.

3. Voeg de olijfolie toe en meng goed.

4. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.

5. Voeg de tomatenpuree, oregano, kaas, olijven, paprika, ui en champignons toe en kneed het deeg nog een keer goed.

6. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het nog een keer goed.

7. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm er 8 plakken van.

8. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven gedurende 20 minuten.

9. Haal de pizzabroodjes uit de oven en laat ze afkoelen.

10. Serveer de pizzabroodjes warm of koud.

Pizzabrood

Geef een reactie

Schuiven naar boven