Pizza margherita

Pizza Margherita is een klassieke Italiaanse pizza die bestaat uit tomatensaus, mozzarella en verse basilicum. Het is een eenvoudig recept dat een heerlijke smaak en textuur heeft. Met deze stap-voor-stap-instructies kun je een heerlijke pizza Margherita maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels suiker
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 pakje droge gist
– 400 ml lauw water
– 400 gram tomatensaus
– 250 gram geraspte mozzarella
– Verse basilicum

Instructies:

1. Meng de bloem, zout, suiker en olijfolie in een kom.

2. Voeg de droge gist toe en meng het goed.

3. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot het glad en elastisch is.

4. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen.

5. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

6. Rol het deeg uit tot een dunne cirkel en leg het op een met bloem bestoven bakplaat.

7. Bestrijk het deeg met tomatensaus.

8. Bestrooi de mozzarella over de pizza.

9. Bak de pizza in de oven gedurende 15-20 minuten.

10. Garneer de pizza met verse basilicum.

11. Serveer de pizza warm.

Pizza margherita

Geef een reactie

Schuiven naar boven