Pizza calzone

Pizza calzone is een heerlijke Italiaanse snack die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een gevouwen pizza die gevuld is met kaas, salami, groenten en andere ingrediënten. De pizza wordt gebakken totdat de buitenkant knapperig en goudbruin is. Deze pizza calzone is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met vrienden of familie. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 500 gram pizzadeeg

– 200 gram geraspte kaas

– 100 gram salami, in plakjes

– 1 ui, fijngesneden

– 1 paprika, in blokjes

– 1 teentje knoflook, fijngesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel oregano

– 1 eetlepel basilicum

– 1 eetlepel tomatenpuree

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Rol het pizzadeeg uit tot een ronde lap.

3. Verdeel de kaas, salami, ui, paprika en knoflook over het deeg.

4. Bestrijk de randen van het deeg met wat olijfolie.

5. Vouw het deeg dubbel en druk de randen goed aan.

6. Bestrijk de bovenkant van de calzone met wat olijfolie en bestrooi met oregano, basilicum, tomatenpuree, zout en peper.

7. Bak de calzone in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

8. Laat de calzone afkoelen en serveer.

Pizza calzone

Geef een reactie

Schuiven naar boven