Pittige pompoensoep

Pittige pompoensoep is een heerlijke, warme maaltijd die perfect is voor de koude wintermaanden. Deze soep is gemaakt met een combinatie van verse pompoen, uien, knoflook, kruiden en een vleugje chilipeper voor een extra pittige smaak. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Serveer de soep met wat stukjes stokbrood of crackers voor een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 1 grote ui, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 kleine rode chilipeper, fijngehakt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1 kleine pompoen, in blokjes gesneden
– 4 kopjes groentebouillon
– 1/2 kopje kokosmelk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, chilipeper, komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en bak ongeveer 5 minuten, of tot de ui zacht is.

2. Voeg de pompoenblokjes toe en bak nog eens 5 minuten.

3. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken, of tot de pompoen gaar is.

4. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde consistentie.

5. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door.

6. Breng de soep op smaak met zout en peper.

7. Serveer de soep met wat stukjes stokbrood of crackers.

Pittige pompoensoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven