Pitabrood

Pitabrood is een heerlijk en makkelijk te maken brood dat je kunt gebruiken als basis voor veel verschillende maaltijden. Het is een lekker alternatief voor gewoon wit brood en het is ook nog eens gezond. In dit recept leer je hoe je zelf pitabrood kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 2 theelepels gist

– 2 eetlepels olijfolie

– 300 ml lauw water

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, suiker en gist in een kom.

2. Voeg de olijfolie toe en meng het goed.

3. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot het een soepel deeg is.

4. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen.

5. Verdeel het deeg in 8 stukken en rol elk stuk uit tot een dunne plak.

6. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

7. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 10 minuten.

8. Haal de pitabroodjes uit de oven en laat ze afkoelen.

9. Serveer de pitabroodjes met je favoriete topping.

Eet smakelijk!

Pitabrood

Geef een reactie

Schuiven naar boven