Pisang goreng

Pisang goreng is een heerlijk en eenvoudig Indonesisch gerecht dat gemaakt wordt van gebakken banaan. Het is een populaire snack die vaak wordt geserveerd als een tussendoortje of als een bijgerecht bij een maaltijd. Het is een lekker en gezond alternatief voor andere snacks. In dit recept leer je hoe je pisang goreng kunt maken.

Ingrediënten:

– 4 rijpe bananen

– 1/2 kopje bloem

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 theelepel kaneel

– 1/4 kopje suiker

– 1/4 kopje kokosolie

– 1/4 kopje melk

– 1/4 kopje gesmolten boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Schil de bananen en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm dik.

3. Meng de bloem, zout, kaneel en suiker in een kom.

4. Voeg de kokosolie, melk en gesmolten boter toe en meng alles goed.

5. Dip de plakjes banaan in het mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

6. Bak de bananen in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

7. Serveer de pisang goreng warm met een klodder slagroom of ijs.

Pisang goreng

Geef een reactie

Schuiven naar boven