Pisang goreng gebakken banaan

Pisang goreng is een heerlijk gebakken banaanrecept uit Indonesië. Het is een eenvoudig en lekker recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een perfecte snack of dessert, of een leuke toevoeging aan een maaltijd. Het is ook een geweldige manier om overrijpe bananen te gebruiken. Hier is hoe je pisang goreng maakt.

Ingrediënten:

– 2 overrijpe bananen

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels kokosolie

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel zout

– 1 eetlepel sesamzaad

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Schil de bananen en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm dik.

3. Doe de plakjes banaan in een kom en voeg de suiker, kokosolie, kaneel, zout en sesamzaad toe. Meng alles goed.

4. Leg de plakjes banaan op een bakplaat en bak ze in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

5. Serveer de pisang goreng warm of koud. Geniet ervan!

Pisang goreng gebakken banaan

Geef een reactie

Schuiven naar boven