Pilav

Pilav is een heerlijk gerecht uit de Turkse keuken. Het is een kruidige rijstgerecht dat vaak wordt geserveerd met kip, lamsvlees of groenten. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en het is een geweldige manier om een maaltijd te maken die zowel smakelijk als voedzaam is. Hieronder volgt een recept voor pilav met kip.

Ingrediënten:

– 2 kopjes basmatirijst
– 2 kopjes kippenbouillon
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 2 kipfilets, in blokjes gesneden

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

2. Voeg de kip toe en bak tot de kip gaar is.

3. Voeg de kruiden toe en roer goed om te combineren.

4. Voeg de rijst toe en roer goed om te combineren.

5. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

6. Zet het vuur laag en laat het gerecht ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

7. Haal de pan van het vuur en laat het gerecht nog 5 minuten staan.

8. Serveer de pilav met kip warm.

Pilav

Geef een reactie

Schuiven naar boven