Pilav vegetarisch

Pilav is een heerlijk en veelzijdig gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten in het Midden-Oosten. Het is een klassieke combinatie van rijst, groenten en kruiden die een heerlijke smaak en textuur creëren. In dit recept maken we een vegetarische versie van pilav met een mix van kruiden en groenten. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 2 kopjes basmatirijst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje erwten
– 1/2 kopje maïs
– 1/2 kopje gesneden wortel
– 2 kopjes groentebouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden.

2. Breng in een grote pan 3 kopjes water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak de ui tot deze glazig is.

4. Voeg de knoflook, komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en bak alles nog een paar minuten.

5. Voeg de erwten, maïs, wortel en bouillon toe en breng alles aan de kook.

6. Voeg de gekookte rijst toe en roer alles goed door elkaar.

7. Verdeel de pilav over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de pilav gedurende 20 minuten.

8. Serveer de pilav warm met een salade of andere groenten.

Pilav vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven